Hősi halottá nyilvánították az esztergomi robbantásban meghalt rendőrt

2023. szeptember 21. – 16:27

Hősi halottá nyilvánították az esztergomi robbantásban meghalt rendőrt
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét Pintér Sándor belügyminiszter. A TEK munkatársa szerda este vesztette életét Esztergomban, amikor társaival együtt megpróbáltak elfogni egy körözött férfit, aki szándékos gázrobbanást idézett elő. A robbantó is meghalt. Pintér részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak, a temetésről később intézkednek.

A belügyi közlemény szerint a robbanás miatt nyolc rendőr és három tűzoltó sérült meg, sürgősségi ellátásuk után többségük már otthonában lábadozik, öt embert viszont még mindig kórházban kezelnek. Közülük egy rendőr állapota súlyos, nem életveszélyes, intenzív osztályon ápolják, légzéstámogatásban részesítik, négy másik rendőr sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, valamennyiük állapota stabil. A sérülteket a belügyminiszter elismerésben részesítette.

Pintér Sándor a rendészeti államtitkár és a Terrorelhárítási Központ főigazgatója kíséretében csütörtökön meglátogatta a kórházban nem intenzív osztályon ápolt sérülteket.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerda késő esti közleménye szerint a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő, és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre.

A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő. Ugyan a közlemény nem részletezi, miért körözték a férfit, a Telex úgy tudja: a férfival szemben becsületsértés miatt adott ki elfogatóparancsot a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei rendőrség, a körözést augusztus végén rendelték el.

A körözésre a Központi Nyomozó Főügyészségtől azt a választ kaptunk, hogy nem adnak újabb információt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei rendőrségtől pedig azt, hogy forduljunk a Központi Nyomozó Főügyészséghez, ugyanakkor időközben a Police.hu felületéről J.L. fotója és adatai eltűntek csütörtökön negyed 12-re.

A Telex szerda esti beszámolóját a történtekről itt olvashatják. Még csütörtök reggel is ott állt a katasztrófavédelem, tűzoltó és rendőrségi mikrobusz az esztergomi utcában. Megközelítettük a robbantás helyszínét, ahol csak romokat találtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!