Orbán: Magyarország a tüske a köröm alatt a globalistáknak, akiknek az amerikai elnök kell

2023. szeptember 20. – 23:09

Másolás

Vágólapra másolva

„A globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt” – mondta a Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor, az ország miniszterelnöke a Fidesz-KDNP őszi, Esztergomban tartott kihelyezett frakcióülésén. A kiszivárgott információk szerint hozzátette, hogy „Trumpot egyenesen börtönbe akarják küldeni, nehogy veszélyeztesse Soros és a demokraták hatalmát.”

Orbán szerint Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot akarják felhasználni arra, hogy visszalökjék hazánkat a Gyurcsány-korszakba, amikor a magyarok sorsáról külföldön döntöttek. Emiatt az „idei évnek hatalmas tétje van, ugyanis a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen.”

A miniszterelnök hozzátette: szerinte Európában ma Magyarország a legszabadabb ország, hiszen van kerítés a határon, nincs bevándorlás, van helyette családpolitika. Nincs genderideológia az iskolákban, nem szállítunk fegyvert Ukrajnába, nem akarunk belekeveredni a háborúba.

Orbán értelmezésében Magyarországot folyamatosan támadják, és „ki akarják csavarni a kezünkből azokat a szabályozó eszközöket, melyekkel a családokat védjük. És ha mindez nem lenne elég, be akarják engedni a magyar piacra a GMO-tartalmú, dömpingáras gabonát, és azt is meg akarják mondani nekünk, hogy honnan vásárolhatunk energiahordozókat és mennyiért”.

Orbán a független sajtónak is odaszúrt egyet, akik szerint az álcivilekkel együtt a semmiből jöttek, és céljuk a feszültségkeltés és riogatás a nemzeti érzelmű kormányzatok ellen. A miniszterelnök szerint a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás tétje Magyarország szuverenitásának megőrzése.

A Fidesz-KDNP frakciók hagyományosan évente kétszer, tél végén és ősz elején tartanak kihelyezett frakcióülést. Ezeken Orbán Viktor rendszeresen eligazítást szokott tartani a következő fél év kihívásairól, feladatairól, amelyeket a Magyar Nemzet szokott „kiszivárogtatni”.

Az idén őszi frakcióülést a Hernádi Zsolt tulajdonában álló Grand Hotel Esztergomba szervezték. Az eseményen részt vesz a fideszes világ színe-java, őket végigfotóztuk, a képeket itt lehet végignézegetni.

Az eseménnyel párhuzamosan, de attól teljesen függetlenül szombat este szintén Esztergomban egy robbantás történt, amiben egy TEK-es meghalt. A sajtóhírek szerint zavart elkövető sokáig fenyegette a rendőröket, hogy felrobbantja a házát, ezt végül megtette, magát is megölve. A robbantásban még legalább hárman súlyosan megsérültek, az erről szóló beszámolónk itt olvasható.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!