Halálosan megfenyegette David Pressmant egy tápiószecsői férfi, őrizetbe vették

2023. szeptember 20. – 10:41

Másolás

Vágólapra másolva

„Mondj le, te buzi, ha nem akarsz koporsóban távozni Magyarországról” – üzente David Pressman amerikai nagykövetnek egy 53 éves tápiószecsői férfi az USA budapesti nagykövetségének Twitter-oldalán.

Nem sokkal később a rendőrség kopogtatott a férfi otthonában, házkutatást tartottak, és lementették az ingatlanban talált elektronikai eszközök tartalmát. A 24.hu cikke szerint őrizetbe vették a kommentelőt, pár nap múlva azonban szabadlábra helyezték.

A Központi Nyomozó Főügyészség kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást az ügyben – erősítette meg az ügyészség lapunk megkeresésére. A büntetőeljárás érdekeire hivatkozva azonban további részleteket nem árultak el.

A férfi arról beszélt a 24.hu-nak, hogy szerinte az amerikai nagykövet szexuális orientációja közismert, nyíltan vállalt, így semmilyen ezzel kapcsolatos zsarolási potenciál nem volt az üzenetében, ami kényszerítésként lenne értelmezhető.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!