Csepelen működhet tovább a Qualitas Gimnázium

2023. szeptember 19. – 22:47

Csepelen működhet tovább a Qualitas Gimnázium
Fotó: RTL Híradó

Másolás

Vágólapra másolva

Egy csepeli épületben talált bérelhető osztálytermeket a Qualitas gimnázium – derül ki az RTL Híradóból. Az igazgató szerint piaci ár alatt tudják majd bérelni a jól felszerelt termeket egy nonprofittól. Azt azonban még nem tudják, hogy mikor írják alá a szerződést a 12 tanteremről, így egyelőre továbbra is online folyik az oktatás.

A soroksári gimnázium a múlt kedd délelőtt került a hírekbe, amikor rendőri kísérettel egy végrehajtó csapat érkezett az épülethez, és egy hatályos bírósági végzés alapján kiterelték a tanárokat és a diákokat is az épületből. Péntek délután arról érkezett hír, hogy a működési engedélyüket visszavonták.

Ezt a Qualitas hétfőn cáfolta, és az ATV Híradójának kedden Budapest Főváros Kormányhivatala azt mondta, hogy felfüggesztették az eljárást, amíg a gimnázium hiánypótlásban nem adja meg, hol folytatnák az oktatás. Ha nem tesznek eleget a felszólításnak, a kormányhivatal folytatja az eljárást.

Az RTL-nek egy pedagógus azt mondta, hogy ugyan jók a termek, amiket az iskola kinézett, de kicsik, és nem tudni, hogy zsúfolnak majd be harminc diákot egy húszfős terembe. Volt szülő, aki bizakodó, de olyan is, aki nincs meggyőzve arról, hogy a jövőben nem fordul majd elő hasonló eset.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!