Visszavonták a soroksári gimnázium engedélyét, ahol a héten végrehajtó jelent meg

2023. szeptember 15. – 19:38

Másolás

Vágólapra másolva

Visszavonták a Qualitas Gimnázium működési engedélyét, ahol a héten végrehajtó jelent meg tanítás közben, és kiürítette az intézményt – tudta meg az ATV híradója. A csatornát egy szülő értesítette, aki elmondta, minden érintett tanuló családját személyesen keresték fel a kormányhivataltól, hogy átadják az értesítőket. Ebben arról is tájékoztatják a szülőket, hogy mely iskolákban folytathatják tanulmányaikat a diákok.

Az átjelentkezést nehezíti, hogy a lefoglalt épületben maradtak a bizonyítványok és a diákigazolványok.

A XXIII. kerületi Qualitas Gimnázium kedd délelőtt került a hírekbe, amikor rendőri kísérettel egy végrehajtó csapat érkezett az épülethez, és egy hatályos bírósági végzés alapján kiterelték a tanárokat és a diákokat is az épületből. Az iskola hamarosan közleményben reagált, amiben azt írták, hogy „egy évek óta tartó végrehajtási eljárás” veszélyezteti őket, ami állításuk szerint két gazdasági társaság közti elszámolási vitából indult. A közlemény arra is kitért, hogy tíz éve már a gimnázium alapítványáé az épület, nem pedig a volt tulajdonosé, aki ellen a végrehajtási eljárás zajlik.

Az iskolánál megjelent végrehajtó közölte, hogy az épületet már tavaly októberben elárverezték, most ez az árverés jogerőre is emelkedett, bírósági jóváhagyással. A végrehajtó is arról beszélt, hogy az árverés oka, hogy az ingatlan építését korábban nem fizették ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!