Befóliázták a Gazprom támogatásával felújított nagybajomi szovjet emlékművet

2023. szeptember 3. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztus végén a Gazprom támogatásával újították fel a nagybajomi szovjet emlékművet, vasárnap aztán egy aktivista fekete fóliával befóliázta, írja a 444.

A fóliázó ehhez azt írta, azért akciózott, mert „a közelmúltban Oroszország többször is megsértette Magyarország szuverenitását. De a Putyin érdekeit védő, hazánkban állomásozó kormány tagjai erről nem akarnak vitát nyitni. Ezért ezzel az akcióval mi megnyitjuk a vitát és követeljük, hogy az orosz elnök haladéktalanul zúzassa be az összes 1956-ról szóló, hazug történelemkönyvet. És azt is követeljük, hogy Putyin elvtárs vonja vissza azt a kijelentését, hogy Magyarország az 1997-es NATO határok mögé vonuljon vissza: azaz adja fel NATO tagságát”.

Oroszországban ugyanis idén olyan tankönyveket osztogattak Vlagyimir Putyin megbízásából, ami azt írja, az 1956-os forradalomban „az egykori fasiszta Magyarország fegyveres alakulatainak harcosai” vettek részt nyugati titkosszolgálati segítséggel. A kormány az ügyben nem szólalt meg, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig csak annyit mondott, azért nem kérette be az orosz nagykövetet a tankönyv-ügyben, mert szerinte az '56-os forradalom nem vitatéma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!