A Gazprom támogatásával újították fel a nagybajomi szovjet emlékművet

2023. augusztus 25. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

A Gazprom támogatásával újították fel a nagybajomi szovjet emlékművet – írta a Sonline.hu.

A beszámoló szerint az emlékműhöz vezető utat a Somogy Temetkezési Kft. építette a Gazprom kétmillió forintos támogatásából. „Az emlékmű romos állapotban volt. Felújítottuk a tüzérágyúkat, valamint az összes szovjet katona neve márványlapokra került, egy hónap alatt végeztünk a munkálatokkal” – mondta Úr Tibor, a felújítást végző vállalat szenior ügyvezető igazgatója.

Az emlékmű avatóján ott volt Garibian Tigran, az orosz nagykövetség követtanácsosa, aki a köszöntőjében azt mondta, 1396 szovjet katona nyugszik méltó körülmények között a megújult emlékmű mellett. Az ünnepség végén az orosz, belorusz, kazah, azerbajdzsáni delegáció tagjai koszorúkat és virágokat helyeztek el a megújult emlékműnél.

A szovjet csapatok 1944. december 2-án érték el Kaposvárt, majd a Margit-vonalig nyomultak előre. Négy hónapig, 1945. március 28-ig folytak a harcok a környéken.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!