Karácsony Gergely a Metropolról: Ők egy másik bolygón élnek

2023. szeptember 3. – 20:42

Másolás

Vágólapra másolva

„Ők egy másik bolygón élnek, azon a bolygón, amit Rogán Antal kitalált, ahol mindennap el kell mondani, hogy az ellenzék és a főváros mennyire alkalmatlan bármire is. Az, hogy ez mennyire nem így van, azt saját maguk leplezték le a legjobban azzal, hogy sikerült egy fideszes önkormányzatot és egy állami területet kipécézniük” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester az RTL híradójának kérdésére.

Karácsony szerint az ingyenesen terjesztett, kormányközeli Metropol munkatársai élnek egy másik bolygón. Történt ugyanis, hogy a lap egy fotópályázattal akarta bebizonyítani, hogy benőtte a gyom Budapestet.

A pályázat győztese a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság lett, nincs köze a fővároshoz, a második helyezett fotón pedig a X. kerületi önkormányzat fenntartásában lévő zöldfelület látható. Erre Bardóczi Sándor főtájépítész hívta fel a figyelmet a Facebookon.

Az RTL riportja szerint vasárnapra a Duna-parti és a kőbányai terület egy részén is levágták a gazt.

A fővárosi méhlegelőket előszeretettel minősítik gyomos területeknek a kormánypropagandában, miközben már az első évben 2,5-szer több beporzó és 2-4-szer több növényfaj jelent meg ezeken a területeken, a mezei virágok tucatjai mellett például olyan védett növényfajok is, mint a méhbangó, a Duna-völgyi csillagvirág és a budai imola. Ráadásul ezen lapokban a fideszes városokban jó a méhlegelő, de ha Budapesten van, akkor az alkalmatlanság jele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!