Cáfolta az MCC, hogy Londonban tervez új központot nyitni

2023. augusztus 29. – 10:04

Másolás

Vágólapra másolva

Brüsszeli és bécsi terjeszkedése után Londonban hozna létre egy új oktatási központot a Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegium, ennek helyszíne a Trafalgar Square mellett lenne – írta meg forrásaira hivatkozva a Guardian, noha értesülésüket az MCC-vel szoros kapcsolatban álló brit akadémikus, James Orr sem erősítette meg. Ő azt mondta, nem tud arról, hogy az MCC Londonba költözne.

A Guardian cikkével megkerestük az MCC-t, ahonnan az a válasz érkezett, hogy

„a Guardian cikkében foglaltak nem felelnek meg a valóságnak. Az MCC egyelőre nem tervez központot vagy kirendeltséget nyitni Londonban. Az alapítvány a diákoknak számos ösztöndíj lehetőséget biztosít Anglia legjobb egyetemein” – írták.

Idén májusban derült ki, hogy a Mathias Corvinus Collegium tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben, valamint a nemzetközi kutatásokba is bekapcsolódik. Az MCC előző ősszel Brüsszelben nyitott képzési helyszínt, ahol a diákok közvetlenül ismerhetik meg az Európai Unió működését. Néhány hete pedig a berlini ESMT egyetemmel kötött együttműködést, így évente 20-nál is több diák tanulhat ösztöndíjjal Németország legmagasabban rangsorolt üzleti iskolájában. A The Roger Scruton Legacy Foundationnel is megállapodás született, így Nagy-Britannia legjobb egyetemein is tanulhatnak MCC-s diákok.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!