Az MCC magánegyetemet vásárol Bécsben

2023. május 12. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

A nemzetközi hálózatépítést folytatva a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben, valamint a nemzetközi kutatásokba is bekapcsolódik.

A turizmussal foglalkozó magánegyetemként alapított Modul Universität Wien akadémiai programjai az évek során folyamatosan bővültek. Programjai alap-, mester- és doktori szinteken érhetőek el. 2007-ben 80 diák számára kínáltak három képzési programot, ma már 1100 diák tanul nemzetközi menedzsment, fenntartható fejlődés, alkalmazott adattudományok, turizmus és szolgáltatás menedzsment szakokon, 11 különböző képzési program keretében, az egyetem bécsi és nankingi kampuszán.

A Modul Universität Wien az MCC közleménye szerint magas szintű gyakorlati képzést nyújt és rendkívül komoly kutatási programok is megvalósulnak az egyetemen – ebbe kapcsolódik be most az MCC és oktatói, kutatói is. A felsőoktatási intézmények nemzetközi rangsorolásához többdimenziós, felhasználóorientált megközelítést alkalmazó U-Multirank 2020-as kiadása szerint a Modul Universität Wien a világ legtöbbet hivatkozott tanulmánnyal rendelkező 25 egyeteme között szerepel.

Az egyetem a közlemény szerint kiválóan illeszkedik az MCC profiljába, hiszen kiscsoportos, mentoráción alapuló, nemzetközi szintű oktatásra épít az intézmény, komoly kutatási háttérrel, személyre szabott tehetségmenedzsmentet folytatva, írja az MCC. Az egyetemen oktató tanárok több mint negyven országból érkeztek, az oktatás nyelve az angol.

Az MCC tavaly ősszel Brüsszelben nyitott képzési helyszínt, ahol a diákok közvetlenül ismerhetik meg az Európai Unió működését. Néhány hete pedig a berlini ESMT egyetemmel kötött együttműködést, így évente 20-nál is több diák tanulhat ösztöndíjjal Németország legmagasabban rangsorolt üzleti iskolájában. A The Roger Scruton Legacy Foundationnel is megállapodás született, így Nagy-Britannia legjobb egyetemein is tanulhatnak MCC-s diákok.

Ebbe a nemzetközi hálózatépítésbe illeszkedik a mostani tulajdonszerzés is. A bővülést pedig olyan neves egyetemek professzorai segítik, mint a Notre Dame-i Egyetem, a Columbia Egyetem vagy a London School of Economics. Így az MCC és a bécsi Modul Egyetem kutatási és oktatási profilja is jelentősen erősíthető.

Az együttműködés nagyban elősegíti MCC-s, valamint Kárpát-medencei magyar diákok oktatását, fejlődését, olvasható a közleményben. A hallgatók nemzetközi szervezetekben, cégeknél szerezhetnek szakmai gyakorlatot, közéleti és üzleti vezetőkkel találkozhatnak. Az egyetem szerint a hallgatók az MCC segítségével olyan tudást, ismereteket, illetve készségeket, képességeket szereznek, fejlesztenek, amelyekre klasszikus egyetemi környezetben nem minden esetben van lehetőség. Elmélyülhetnek egy-egy őket érdeklő témában, amihez mentorálást kapnak, kiscsoportos órák vagy akár coaching keretében.

A távlati cél az, hogy olyan egyetemi és akadémiai közeg jöjjön létre, ahol a tudományos élet, valamint a gazdasági- és a közélet meghatározó szereplői megfordulnak és megosztják egymással meglátásaikat, tapasztalataikat, ezzel is ösztönözve a további párbeszédet.

A Fidesz-közeli, közpénzmilliárdokkal megtámogatott Mathias Corvinus Collegiumról itt írtunk részletesebben. Az MCC nemrég azzal került be a hírekbe, hogy közbeszerzést írt ki három vitorlásra, ami szerintük több ezer diák oktatását szolgálná, de írtunk arról is, hogy több mint 90 milliárd forintnyi osztalékot vehetnek fel az állam helyett a néhány éve létrehozott vagyonkezelő alapítványok a Mol és a Richter nyeresége után – ebből az MCC 36 milliárdot kaphatott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!