Három vitorlást venne az MCC, szerintük több ezer diák oktatását szolgálnák ezzel

2023. február 1. – 21:59

Másolás

Vágólapra másolva

Három új vitorlás hajót szerezne be a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány – jelent meg január végén a közbeszerzési értesítőben. A győztest nyílt eljárásban választanák ki, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mennyit költenének a hajókra – írja az Rtl.hu.

A felhívásban pontosan meghatározták, hogy milyen vitorlásokra lenne szükségük: a hajóknak hatszemélyesnek kell lenniük, maximum 1450 kilogrammos terhelhetőséggel. Fontos még, hogy a hajó a „World Sailing osztályban legalább 3 éve nyilvántartott hajótípus” legyen. Az ajánlattevőtől minimum három év garanciát várnak el. A hajókat a révfülöpi vitorláskikötőbe kell majd leszállítani. Az ajánlatokat március 2-ig lehet benyújtani.

A felhívásból az is kiderült, hogy 18 úszássegítő mellényt, valamint a vitorlások szállítására alkalmas utánfutókat is be akarnak szerezni, ezeket az MCC meg is vásárolná.

Az MCC az RTL megkeresésére azt közölte, hogy a Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktábor a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozásának kiemelt helyszíne, amelyet 2022-ben, komoly felújítások után vehettek birtokba a diákok.

„A magas szintű foglalkozásokon túl az intézmény elkötelezte magát a vitorlásoktatás, mint közösségépítő sport és a vitorláskultúra ápolása mellett, így a Révfülöpön táborozók betekintést nyerhetnek a vitorlázás rejtelmeibe is. A vitorlások beszerzése a több ezer diák oktatását szolgálja. A fejlesztések célja, hogy révfülöpi központunkban egy időben, egy turnusban akár több száz diák is táborozhasson és részt vehessen az oktatásban” – írták.

A Fidesz-közeli, közpénzmilliárdokkal megtámogatott Mathias Corvinus Collegiumról itt írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!