Lázár János: A kormány logisztikai gyűrűt hoz létre Budapest körül

2023. augusztus 29. – 21:31

Másolás

Vágólapra másolva

Olyan logisztikai gyűrűt hoz létre Budapest körül a kormány, amely rá fog csatlakozni a Budapest–Belgrád-vasútvonal fejlesztésre és a V0-s vasúti körgyűrűre – jelentette ki Lázár János építési és közlekedési miniszter kedden Biatorbágyon.

Az MTI beszámolója szerint Lázár a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium új épületének átadásán arról beszélt, hogy mivel az új oktatási intézmény a logisztikát, az informatikát és pénzügy-számvitelt tűzte zászlajára, fontos szerepe lehet a kormány terveiben. „Meg kell vizsgálni, lehet-e a Kárpát-medence kelet és nyugat között, észak és dél között, a kultúrák találkozásánál most már nem kompország, hanem inkább hídország” – mondta.

Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium új épületének átadásán 2023. augusztus 29-én – Fotó: Máthé Zoltán / MTI
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium új épületének átadásán 2023. augusztus 29-én – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A miniszter kitért arra, hogy létezik egy intellektuális dilemma az ország földrajzi átalakulásával kapcsolatban, mivel nemcsak Budapestnek lesz agglomerációja, hanem Szegednek, Debrecennek, Nyíregyházának, Győrnek, Szombathelynek, Veszprémnek és Székesfehérvárnak is.

„Ez lesz a 21. század új magyar településtípusa, amikor a vidék összenő a nagyvárossal. Amikor a haza és a haladás ügye találkozik egymással. Az agglomerációs városmodell az, amelyet nekünk, fideszeseknek, a kor kormányzóinak kell létrehoznunk és megvalósítanunk”

– mondta Lázár.

A V0-s vasúti körgyűrűről ebben a cikkben írtunk bővebben, a Budapest–Belgrád-vasútvonalról szóló cikkeinket pedig itt találják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!