Közös ellenzéki listát indítana az európai parlamenti választásokon az MSZP társelnöke

2023. augusztus 18. – 17:03

Másolás

Vágólapra másolva

Közös ellenzéki listát szeretne állítani az európai parlamenti választásokon Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke – erről a Szeged TV számolt be. A tévének adott interjújában a szocialista politikus arról beszélt, nincs más megoldás, mert a pártok csak akkor tudnak együtt kampányolni, ha az önkormányzati választások mellett az azzal egy időben tartott EP-szavazáson is összefognak.

„Többször felteszik a kérdést, és lehet, hogy ön is feltette volna a kérdést, hogy kitaláltuk-e már a megoldást arra, hogyan fogunk kampányolni úgy, hogy egyébként az önkormányzati választáson közös jelölt mögött fogunk kampányolni, de az európai parlamenti választáson egymással versengünk.

Nem találtuk meg: senki nem tudott még erre válaszolni” – vezette fel a nagy bejelentést Komjáthi, majd úgy folytatta: „Én elmondom a választ: egy közös listával.”

A beszélgetésből egyelőre a Szeged TV is csak ezt a félperces részletet tette közzé, a teljes interjút – amiből kiderülhet, Komjáthi hogyan képzelné el a 2022-es történelmi közös listás bukás után a koncepciót – kedden sugározza majd a televízió.

Mennyire reális, hogy közös listát állítsanak a pártok egymással? Ha abból indulunk ki, hogy a DK és a Momentum tavasszal nyilvánosan civakodott a képviselői mandátumokon, és az elmúlt egy évben nem mutatták a pártok semmilyen jelét annak, hogy a tavalyi parlamenti választásokra megvalósult összefogást meg szeretnék tartani, akkor nem igazán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!