Most Monte-Carlóban fotózták le Mészáros Lőrincet, ahogy partra száll a Rose d'Or luxusjachtból

2023. augusztus 15. – 17:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Monaco területén található Monte-Carlóban kötött ki Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea Rose d'Or, vagyis Arany Rózsa nevű luxusjachtja – írja Hadházy Ákos független parlamenti képviselő Facebook-oldalán. Azt írja: „Egy honfitársunk a gázos házaspárt is lefotózta, amint olaszos (szicíliai jellegű?) család élén besétáltak a kaszinóparadicsomba.”

A Mészáros Lőrincről és Várkonyi Andreáról szóló képeket Hadházy Facebook-oldalán lehet megnézni.

A Rose d'Or Monte-Carlóban – Fotó: Hadházy Ákos / Facebook A Rose d'Or Monte-Carlóban – Fotó: Hadházy Ákos / Facebook
A Rose d'Or Monte-Carlóban – Fotó: Hadházy Ákos / Facebook

Augusztus 7-én írtuk meg, hogy a 444 lefotózta Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát egy új, a korábbinál nagyobb luxusjachton. A Rose d'Or nevű hajó 63 méter hosszú, a házaspár Nápolyban szállt fel rá, és Capri felé indultak el. A fotókból sokaknak az maradt meg, hogy Várkonyi Andrea Hell jegeskávét kortyolgatott.

Az új hajó 12 vendég fogadására alkalmas, a legénység a kapitánnyal együtt 13 fős is lehet. Hatótávolsága 5000 tengeri mérföld, ehhez tele kell tölteni 130 ezer literes dízeltartályát. Két medence van a fedélzeten, és a Superyachtfan nevű oldal szerint az ára 75 millió dollár lehetett. 360 forintos dollárral számolva ez 27 milliárd forint.

Később kiderült, hogy a luxusjacht a Mészáros Lőrinc-féle MBH Bank (korábban Magyar Bankholding) tulajdonában lévő Euroleasing Zrt.-hez tartozik, azt idén június 5-én vették meg végleg. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy van a lízingbeadó (Euroleasing), aki megvette a jachtot. És van egy lízingbevevő (akiről nem tudjuk egyelőre, hogy kicsoda), aki használja a jachtot, és ezért lízingdíjat fizet.

Azért nem lehet tudni, ki a lízingbevevő, mert az nincs feltüntetve. Nem tudni biztosan, hogy az Mészáros Lőrinc, vagy valamelyik cége lenne az, így egyelőre nem tudni, Mészáros milyen konstrukcióban vette igénybe a luxusjachtot. Hajós portálos pletykák szerint orosz milliárdosszál is húzódhat a háttérben, de ez még nincs megerősítve.

Iványi Gábor lelkész szerint „bűnös pénzpocsékolás” a jacht használata, mivel a megtankolása 81 millió forintba kerül, „kicsivel több mint két tankolás ára, amit most elvontak” tőlük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!