A Fidesz felszólította a Booking.com-ot, hogy fizessék ki a magyar szállásadókat

2023. augusztus 8. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz közleményben szólította fel a Booking.com-ot, hogy „fizessék ki a magyar szállásadókat”.

Azt írták, az elmúlt napokban több hazai szállásadó is jelezte, hogy a Booking szállásközvetítő cég június óta nem utalja tovább a beszedett pénzeket. „A nemzetközi szolgáltató több milliárd forintot tart vissza, egyre nehezebb helyzetbe sodorva több ezer magyar kisvállalkozást. Felháborító, ahogy a multicég visszaél a méretével és az erőfölényével. Elvárjuk, hogy a hatóságok vizsgálják ki az ügyet, a cég pedig haladéktalanul fizesse ki a magyar szállásadókat!” – áll a Fidesz-frakció keddi közleményében.

Ahogy korábban írtuk, a Booking.com hivatalos kommunikációja szerint rendszerkarbantartás miatt akadoznak a kifizetések, ám ez sokak számára aránytalan nehézségeket okoz.

Gyakran milliós nagyságrendű elmaradásokról van szó, ami azért teremt különösen nehéz helyzetet, mert a Booking.com-mal szerződésben álló szállásadók nem mondhatják le érvényes foglalásaikat, és azokat a vendégeket is fogadniuk kell, akik a háromféle fizetési mód közül a problémában érintett, Booking.com rendszerén keresztül történő utalás lehetőségét választották.

Ezekben az esetekben a pénzt először a cég kapja meg, majd jutaléka levonását követően utalja át a partnereinek a rájuk eső részt, mármint amikor minden rendben működik. A mostani helyzetben viszont likviditási gondokat vagy akár súlyos anyagi nehézségeket okozhat a vendéglátás a pénz nélkül hagyott vállalkozásoknak, hiszen a tevékenységükhöz tartozó adókat és az összes költséget fizetniük kell.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!