Karbantartás miatt nem fizet a Booking.com a szállásadóknak

2023. július 26. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

Számlázási rendszerének továbbfejlesztésére hivatkozva nem fizeti ki a Booking.com szállásközvetítő oldal a június 28. és július 19. közt kijelentkezett vendégek által átutalt összegeket. Bár az oldal üzemeltetője korábban azt ígérte partnereinek, hogy az átutalásokat július 24-ig pótolják, a határidőt később egyoldalúan módosították, bizonyos rendszerüzenetekben most már augusztus 4-től kezdődő kifizetésekről írnak.

A problémára a Spabook oldal szerkesztője hívta fel szerkesztőségünk figyelmét, de több forrásunk szintén megerősítette az ott leírtakat, és a brit Sun is részletesen írt róla. A tartós fennakadás azokat a foglalásokat érinti, amelyekben a teljes összeget a rendszeren keresztül továbbítják. Azokat az eseteket, amikor a szállás díját a vendégek közvetlenül a vendéglátónak fizetik ki, majd utólag átutalják a Booking jutalékát az üzemeltetőnek, illetve a szállodák által alkalmazott virtuális kártyás fizetési megoldást nem érinti a probléma.

A Sun cikkének megállapítása összecseng a Spabookéval, hiszen mindkét helyen felhívják a figyelmet, hogy a Booking rendszerének részleges leállása váratlan anyagi nehézségeket okozhat a pénz nélkül hagyott partnereknek. Szolgáltatásuk fenntartása állandó költségekkel jár, amelyeket a nyári turisztikai szezon közepén biztosan nem lehet átütemezni egy külső okra hivatkozva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!