Kihallgatták az angyalföldi gyilkost, védik a többi rabtól, nehogy bántalmazzák

2023. július 28. – 18:32

Másolás

Vágólapra másolva

Kihallgatták az angyalföldi késes gyilkost, T. Róbertet, írja a Blikk. Ez volt az első kihallgatása, amióta múlt pénteken elfogták a 37 éves férfit.

A nyomozók a nála tíz az évvel fiatalabb barátnője meggyilkolásának körülményeiről faggatták, mert sok függ attól, volt-e valamilyen súlyosító körülmény, például aljas indok, különös kegyetlenség, vagy, hogy előre kitervelte-e az emberölést, mert ha igen, akkor az a büntetést 10-20 évre, vagy akár életfogytig tartóra is növelheti.

Somos Zoltán beszélt arról is, védencét a legmagasabb biztonsági kockázatú fogvatartottak közé sorolták, a többi rabtól igyekeznek megvédeni ezzel, nehogy valamilyen bántalmazás érje.

T. Róbert a rendőröknek megmutatta, hogy az Északi összekötő vasúti híd közepén dobta a Dunába azt a kést, amivel nyakon szúrta barátnőjét, de a nyomozók egyelőre nem keresik az eszközt, mert kevés esély van rá, hogy megtalálják, és nincs is akkora jelentősége a bizonyításban.

Megölte a barátnőjét, aztán balesetre hivatkozva tett bejelentést a rendőrségen

A Fővárosi Főügyészség múlt héten indítványozta az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását.

Az ügyészség szerint a 35 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy július 13-án, a hajnali-kora reggeli órákban egy XIII. kerületi lakásban a barátnőjére támadt, és megölte a nőt. Az ügyészségi közlemény szerint a férfi az esti órákban balesetre hivatkozva bejelentést tett a rendőrségen, majd megszökött a hatóságok elől, és elfogásáig bujkált. A rendőröknek azt mondta a bejelentésében: „szakítás miatti baleset történt”.

Az RTL információ szerint a férfi bántalmazta, majd nyakon szúrta a nőt. Ügyvédje a Fókusznak azt mondta, a férfi hagyott egy búcsúlevelet is a lakásban, és öngyilkos akart lenni. A levélben azt írta, nem is érti, miért követte el tettét, amit nagyon megbánt.

A rendőrség szerint a Véső utcai házba kiérkező rendőröknek rögtön egyértelműnek tűnt, hogy a 27 éves nő nem természetes halált halt, ezért emberölés miatt indítottak nyomozást.

A rendőrség hajtóvadászatot indított T. Róbert ellen, és öt napon belül őrizetbe vették. A férfit a III. kerületben fogták el, miután bejelentés érkezett arról, hogy a Római parton látták.

A gyanúsított egy elfogásához közeli romos épületben bujkált. A férfi teljes körű beismerő vallomást tett, amiből kiderült, hogy a gyilkosság után az utcára kilépve észlelte hogy esik az eső, ezért visszament a halott nő lakásba és magához vett egy esernyőt. Az RTL szerint utána olyan üzeneteket is küldhetett a környezetének, amelyek azt sugallták, hogy a nő még életben van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!