Nagy Zsolt: Szégyellem magam Ausztriában, Németországban, Franciaországban, amikor megkérdezik, hogy: Where are you from?

2023. július 25. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

Nem hagyja hidegen a politika Nagy Zsolt színművészt, hiszen korábban tanártüntetésen is felszólalt, és markáns véleménye van az Orbán-kormány döntéseiről is. Érzi a bőrén az ország légkörének romlását is, mégsem szeretne külföldre költözni, a gyerekeit pedig állami iskolába járatja, mint a Marie Claire-nek adott interjújában mondta, azért „mert azt szeretném, hogy találkozzanak a társadalommal. Hogy gyerekként tanulják meg, hogy mi a helyük benne.”

Nagy Zsolt a lapnak beszélt arról is, hogy már elfogadta, nem lesz a világ legjobb színésze, sem világsztár, noha a színészetnek úgy indult neki, hogy híres szeretne lenni, és Porschéban szeretne ülni. Mostanra elfogadta, hogy ő Magyarországon lesz egy „tisztességes színész, ennek fogom áldozni az életemet. Van öt csodálatos gyerekem, nem vágyom többre. Csak egy dolog van még: hogy a munkámat elvégezzem tisztességesen. Ennyi már csak a feladatom.”

A politikára is kitértek, amiről azt mondta, „nyugtalanító”, amit maga körül lát, és egyszerűen nem lehet elmenni olyan dolgok mellett, hogy a szomszédos országban háború van, és hogyan áll hozzá a kormány. Ezt, mondta, sosem fogja megbocsátani nekik.

„Vannak ukrán ismerőseim és barátaim, akiket cserben hagyott ez a kormány, elfordult ezektől az emberektől, miközben békére hivatkozva impotenskedik.”

Aztán a kínai mesterekkel vetette össze Orbánt: előbbiek tanulnak, majd egyszer talán kapnak egy tanítványt (mert mindig a tanítvány választ), aki tőlük szeretne tanulni. „Ebben az országban meg úgy van, hogy a miniszterelnök kiválasztotta a saját embereit, és ő viszi, manipulálja, és vezeti rossz felé mindezt. De ezt mi választottuk magunknak, és ennek nagyon kemény következményei lesznek, viszont a választópolgárok nagy százaléka már nem fog élni akkor, amikor ezeknek a következménye begyűrűzik és lecsap.”

Kis kitérő után, a globális felmelegedés kérdésével összefüggésben aztán visszatért Orbánékhoz, amikor azt mondta:

„Viszont itthon egy nagyon kis része ennek az országnak, köztük én is, végtelenül csalódottan áll a pálya szélén, és nézi, ami történik. Hogy hogy lopják és becstelenítik meg ezt az országot. Szégyellem magam Ausztriában, Németországban, Franciaországban vagy Szicíliában, amikor megkérdezik, hogy: Where are you from? A válasz után mindig rögtön hozzá kell tennem, hogy nem értek egyet Orbánékkal. Mindenhol. Nem lehetek büszke a saját országomra Magyarországon kívül. Azt érzem, hogy meghalt egy részem.”

Nagy Zsolt 2020-ban D. Tóth Krisztának őszintén beszélt arról, hogy épp gyógyulófélben lévő alkoholista, 2022 tavaszán pedig dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológusnak mesélt gyerekkori traumáiról és arról is, hogy a családjában rendszeres volt az erőszak, és hogy a nagyapja öngyilkos lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!