Letartóztatták az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottját

2023. július 21. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság T. Róbert Dánielt, akit azzal gyanúsítanak, hogy július 13-án éjjel megverte, majd halálra szurkálta a 27 éves barátnőjét Angyalföldön – tudta meg a 24.hu.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője arról tájékoztatta a lapot, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés lezártnak tekinthető, mivel azt a gyanúsított, T. Róbert Dániel is tudomásul vette. A férfi, akinek letartóztatását csütörtökön, elfogása után két nappal kezdeményezték, a rendőrség szerint részletes beismerő vallomást tett.

A 35 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy július 13-án, a kora reggeli órákban egy XIII. kerületi lakásban a barátnőjére támadt, és megölte. Az ügyészségi közlemény szerint a férfi az esti órákban balesetre hivatkozva bejelentést tett a rendőrségen, majd megszökött a hatóságok elől, és elfogásáig bujkált. Az RTL Híradója úgy tudja, a férfi a rendőröknek azt mondta a bejelentésében, hogy „szakítás miatti baleset történt”. A férfi állítólag bántalmazta, majd nyakon szúrta a nőt. Ügyvédje a Fókusznak azt mondta, hogy a férfi hagyott egy búcsúlevelet is a lakásban, és öngyilkos akart lenni.

A rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Véső utcai házba kiérkező rendőröknek rögtön egyértelműnek tűnt, hogy a 27 éves nő nem természetes halált halt, ezért emberölés miatt indítottak nyomozást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!