A gyilkosság után még esernyőért is visszament az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottja

2023. július 19. – 14:13

Másolás

Vágólapra másolva

Egy romos épületben bujkált az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottja, aki tettét követően visszament a gyilkosság helyszínére is, hogy magához vegyen egy esernyőt, mert esett az eső – tájékoztatott Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az elfogás körülményeiről és a gyanúsított kihallgatásáról.

A történet július 13-án kezdődött, amikor a Budapesti Rendőrfőkapitányságra bejelentés érkezett. A rendőrök hat percen belül a helyszínre értek, a Véső utca egyik házának lakásában holtan találtak egy 27 éves nőt. Az rögtön egyértelműnek tűnt, hogy a nő nem természetes halált halt, ezért emberölés miatt indítottak nyomozást. Egy 35 éves férfi szinte azonnal gyanús lett a rendőröknek, ezért hajtóvadászatot indítottak ellene, július 18-án pedig bejelentés érkezett arról, hogy a férfit a Római parton látták.

A bejelentés nyomán 12:50 perckor a férfit megtaláltak, sérülésmentesen előállították és indítványozták letartóztatását. Az elfogásról a rendőrség egy videót is közzétett. Elmondták továbbá, hogy

a férfi az Aquincum felé ment a bűncselekmény után, gondolkodott az öngyilkosságon is, de nem tette meg.

A gyanúsított egy elfogásához közeli romos épületben bujkált. A férfi teljes körű beismerő vallomást tett, amiből kiderült, hogy a gyilkosság után az utcára kilépve észlelte hogy esik az eső, ezért visszament a halott nő lakásba és magához vett egy esernyőt – ezt a férfi kihallgatásán vallotta be.

Ötnapos hajtóvadászat után fogta el a rendőrség azt a férfit, akit emberölés gyanújával köröztek, miután múlt csütörtök éjjel holtan találtak egy 27 éves nőt egy XIII. kerületi, Véső utcai lakásban. Az angyalföldi gyilkosság miatt elrendelt nyomozás során elfogatóparancsot adtak ki, majd kedden el is fogták a 35 éves T. Róbertet a III. kerületben.

Az angyalföldi lakásban holtan talált nő és a 35 éves férfi egy társkereső alkalmazáson keresztül ismerkedett meg, a Blikk korábban azt írta, hogy a gyilkosság gyanúsítottja nemcsak kikapcsolta a telefonját, hanem össze is törhette, akárcsak a SIM-kártyát. Az eset óta egyszer merült fel, hogy valaki a lakás környékén figyelt fel rá, de azóta senki nem jelezte a rendőrségen, hogy látta volna.

Az áldozat ismerősei a lapnak azt mondták, hogy a nő fél éve költözött haza Olaszországból, és a beszámolói alapján úgy tűnt, hogy a férfi féltékeny típus volt. A rendőrség is úgy tudja, hogy ugyan csendes típusnak tartották az ismerősei, de a barátnőit birtokolni akarta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!