A Samsung akkumulátorgyárából származott a gödi utcákat ellepő fehér hab

2023. július 20. – 16:05

A Samsung akkumulátorgyárából származott a gödi utcákat ellepő fehér hab
A gödi Samsung akkumulátor-gyár – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszas levelezés és adatigénylés után derült ki, hogy a gödi csatornákból januárban felhabzott anyag a Samsung akkumulátor-gyárából származott – írta az Átlátszó. A januári eseményről a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. hivatalosan csak annyit közölt, hogy tűzeseteknél használt oltóanyag került a csatornába.

A Göd-ÉRT Egyesület nem hagyta annyiban a dolgot, a katasztrófavédelmi hatóság hallgatása után a Vízmű tudatta, hogy a habképző anyag a Samsungtól jutott a csatornahálózatba.

Hatósági eljárást ennek ellenére nem indítottak a cég ellen. A lap állítja, nem ez az első eset, hogy a Samsung következmények nélkül szennyez, és hogy a hatóságok lényegében semmilyen vizsgálatot nem folytatnak le.

Az évek óta jellemző, hogy a gödi Samsung nem tartja be a rá vonatkozó szabályokat, amiért szinte mindig nevetségesen kicsi büntetéseket kapnak, ezért nem motiváltak, hogy változtassanak valamit. Erről ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

A gödi gyár tavaly egyébként a második legnagyobb árbevételre tett szert, megelőzte a kecskeméti Mercedest. 2022. májusban írtunk arról, hogy mérgező anyagokat találtak a gödi talajvízben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!