Pert indít az RTL, mert a Médiatanács határozata szerint csak éjjel sugározható a Pride kampányfilmje

2023. július 14. – 19:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL Magyarország közigazgatási pert indít, mert a Médiatanács úgy döntött, csak este 10 és hajnali 5 között szabad sugározni az idei Pride kampányfilmjét – írja a cég hírportálja.

Az animációs videót a Pride küldte el az RTL-nek, hogy adják le, mire a tévécsatorna állásfoglalást kért róla a hatóságtól. A kisfilmben az látszik, hogy két lány görkorcsolyázik és gördeszkázik, majd összeérintik a homlokukat, végül a Pride felvonuláson kötnek ki. A Médiatanács arra jutott, ez a tartalom csak éjjeli sávban sugározható, mert nem társadalmi célú reklám, továbbá a homoszexualitást népszerűsíti, ami rossz irányba befolyásolhatja a kiskorúakat.

Az RTL Magyarország válaszként közigazgatási pert indít, mert nem ért egyet a Médiatanács határozatával.

A 28. Budapest Pride felvonulást július 15-én, szombaton tartják a fővárosban,

  • egy nappal azután, hogy (talán) véget ért az év legbizarrabb közéleti műsora, a Pride hónap alkalmából szivárványosra festett ferencvárosi pad kálváriája;
  • és két nappal azután, hogy 12 millió forintos bírságot kapott a Fővárosi Kormányhivataltól a Líra könyvesboltok fenntartója, amiért nem fóliázott le egy „homoszexualitást megjelenítő”, tiniknek szóló könyvet.

A Médiatanács nemrég azt találta problémásnak, hogy egy netflixes, 7+ éveseknek szóló animációs filmben két lány csókolózik, emiatt értesítették a joghatósággal rendelkező holland társhatóságot. Azóta viszont a mérleg másik serpenyőjébe is került valami, büntetést kapott ugyanis a Sajtóklub, ahol az ugandai melegek kivégzését lehetővé tevő törvényen nevetgélt Bencsik András.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!