Mégis folytatódik a Gálvölgyi János rosszulléte miatt indított nyomozás

2023. július 11. – 11:38

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség júniusban megszüntette a nyomozást Gálvölgyi János rosszullétének ügyében, az ügyészség azonban felülbírálta a döntést, és az eljárás folytatását rendelte el – írja a 24.hu.

Gálvölgyi Jánost május 10-én vitték kórházba a lányai, miután nem kapott levegőt és félrebeszélt, de a mentőt hiába várták. Azért nem küldtek érte autót, mert a hívás alapján úgy vélték, nincs közvetlen életveszélyben. Az ügyben vizsgálat indult, melyben megállapították: a mentésirányító hibásan mérlegelt Gálvölgyi rosszullétekor. A rendőrség is nyomozást indított ismeretlen tettes ellen, de június közepén arra hivatkozva megszüntették az eljárást, hogy „a cselekmény nem bűncselekmény”.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu kérdésére közölte, hogy a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség – törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva – hivatalból vizsgálta felül a megszüntető határozatot.

„Az ügyészség ennek eredményeként megállapította, hogy az ügyben további nyomozási cselekmény elvégzése indokolt, ezért a határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte és az eljárás folytatását rendelte el” – közölte az ügyészség szóvivője.

A nyomozás tehát ismét folyamatban van a Budapesti Rendőr-főkapitányságon foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.

Ebben a cikkünkben szakemberek segítségével részletesen elemeztük az Országos Mentőszolgálat működését>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!