Mégis lesz nyomozás a recski sárlavina ügyében

2023. július 7. – 20:37

Mégis lesz nyomozás a recski sárlavina ügyében
Fotó: Tordai Bence / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Mégis nyomoz a rendőrség a recski sárlavina ügyében. Az Egri Járási Ügyészség levélben értesítette erről Tordai Bencét, a Párbeszéd képviselőjét. A hivatal kedden hatályon kívül helyezte a rendőrség előző, a nyomozást elutasító döntését, és elrendelte a nyomozást. Így az Egri Rendőr-főkapitányságnak le kell folytatnia azt.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője júniusban foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, miután a hónap elején a heves esőzések miatt sárlavina zúdult Recskre a közeli kőbánya irányából. A rendőrség két hét alatt döntött a feljelentés elutasításáról.

A június 8-án leömlő sártenger néhány házba is befolyt, a helyiek szerint a tiltakozásuk ellenére megnyitott bánya földje volt a ludas. A közel kétezer fős falura június 25-én megint sárlavina zúdult. A Heves Megyei Kormányhivatal 2021 decemberében adta meg 5 évre a környezetvédelmi engedélyt az Andezit-Bau Bányászati Kft.-nek, aminek az egyik tulajdonosa Kósa Lajos ügyvédje, Fiák István – írta a 444 június elején. Egy testületi jegyzőkönyv szerint Paks II.-höz, a Belgrád–Budapest-vasútvonalhoz szállítják a itteni köveket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!