A hétvégi esőzések miatt megint sárlavina zúdult Recskre

2023. június 25. – 22:21

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb sárlavina zúdult le Recskre a hétvégi esőzések miatt – derült ki az RTL híradójából.

Az eső fellazította a helyi kőbányából kitermelt földet, ami – mivel nem nagyon van fa, ami az útját állná – iszapként lefolyt a lakott területre, ahol az utca és egyes házak udvara is megtelt sárral. Az RTL riportja szerint a sarat munkagépekkel kellett elhordani.

Recsk polgármestere, Nagy Sándor szerint nemcsak azokon a területeken okozott problémát a vihar, amit már egyszer elöntött az iszap, hanem a település többi részén is. Elmondása szerint az önkormányzat igyekezett minden rászorulót elszállásolni.

Az eset nem előzmény nélküli, ugyanis két hete ugyanez történt egy heves zivatar hatására. Akkor is a helyiek tiltakozása ellenére megnyitott bánya földje volt a ludas – írja a 444. A június 8-án leömlő sártenger néhány helyi házába is befolyt. A lakók egy része pont a héten költözött vissza az otthonába saját felelősségre, de sokan most már nem akartak visszamenni a házukba.

A pénteki vihar Borsodban is sok gondot okozott. Több településen is villámárvíz alakult ki, Edelényben még másnap is szivattyúztak a tűzoltók. Egyes házak pincéiben mellkasig állt a víz – derült ki a riportból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!