A státusztörvény és Lázár János tervezete a parlamenti hot topikok a héten

2023. július 3. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

A parlament hétfői úgynevezett hot topikja valószínűleg a státusztörvény lesz, amiről kedden dönt majd a parlament. A pedagógusok státusztörvényét június 16-án rendkívüli ülésen tárgyalta az Országgyűlés, több mint 18 órán át tartott a vita. A kulturális bizottság fideszes többsége pár nappal később, június 22-én már elfogadta a törvényjavaslat végső verzióját, de az utolsó, döntő szót az Országgyűlés mondja ki.

Itt írtunk részletesen a státusztörvény tartalmáról, itt pedig arról, hogy kedd reggeltől tüntetést is szerveznek a státusztörvény elfogadása ellen a Parlament elé. A kormány július első hetére – azaz mostanra – múlt héten rendkívüli parlamenti ülést jelentett be.

Kedden szavaz a parlament emellett Lázár János építési és közlekedési miniszter állami építési és beruházási törvénytervezetéről is. Ez a magyar cégeket hozná helyzetbe. A jogszabálynak kimondott célja, hogy a tervezésnél, a kivitelezésnél erősödjön a magyar építőipari cégek helyzete. Lázár korábban úgy foglalta össze a tervezet célját, hogy: „magyar alapanyagokból, magyar munkavállalókkal, magyar szaktudással a magyar haszon érdekében.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!