Felfüggesztettet kapott az Orbán konvoját üldöző Szabó Bálint

2023. június 23. – 16:48

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt, amiért tavaly szeptember 21-én üldözőbe vette Orbán Viktor konvoját a Nagykőrösi úton, írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.

Szabó egy fekete színű Škodával száguldozott 110-zel, közben a sávok között is cikázott, majd befurakodott a miniszterelnök konvojába, a sort záró autó villogásaira nem reagált, és többször is veszélyesen megközelítette az előtte haladó autót. Egyszer a védett személyt szállító Mercedes mellé is odahajtott, majd az ablakon kihajolva sípolt és integetett. Végül a Könyves Kálmán körúthoz érve, egy közlekedési lámpánál maradt le a konvojtól.

Egy másik vád szerint pedig Szabó egy előre bejelentett tüntetésen akadályozott egy rendőri intézkedést.

Az előkészítő ülésen Szabó beismerte a bűnösségét, ezután őt 1 év 6
hónap börtönre ítélték, de négy év próbaidőre felfüggesztéssel. Mellette hat évre eltiltották a vezetéstől.

Szabó Bálint neve onnan lehet ismerős, hogy tavaly augusztus 20-ra „Országos gazdatüntetés” címen tüntetést hirdetett Budapestre. Szabó szerette volna traktorokkal elfoglalni a pesti alsó rakpartot, hogy aztán az Agrárminisztérium Kossuth téri épülete előtt tüntethessenek. Az eseményt ebben a formában végül a rendőrség akadályozta meg: augusztus 20-i rendezvényekre hivatkozva nem adott engedélyt. A gazdatüntetés így nem járt nagy sikerrel, mindössze néhány autó és hatvan ember lézengett a Dózsa György útra terelt demonstráción.

Korábban azzal hívta fel magára a közvélemény figyelmét, hogy a koronavírus-járvány során bevezetett korlátozások elleni tiltakozásként saját autójával akadályozta a szegedi villamosközlekedést, máskor azt állította, hogy elrabolták, megerőszakolták és fel akarták gyújtani, előzőleg viszont politikai kalandorként ismerhették meg sokan. Minderről részletesen olvashatnak a Telex róla megjelent portréjában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!