A Facebookon keres szakos tanárokat a budapesti Madách Imre Gimnázium

2023. június 22. – 22:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebookon keres angol, spanyol, matematika–informatika, történelem–magyar és testnevelés szakos tanárt a következő tanévre az ország egyik legjobb középiskolája, a budapesti Madách Imre Gimnázium. Az álláshirdetés szerint a szülők hozzájárulásával az iskolai alapítvány fizeti a gimnáziumban zajló tehetséggondozást, a szakköröket és a szabadidős programokat. Ezekre ugyanis az állam nem ad pénzt, miközben a tanároknak nettó 25-50 ezer forint többletjövedelmet is jelenthetnek ezek a pluszmunkák.

A 24.hu szerint a bejegyzés alatt az egyik kommentben azt írja az iskola igazgatója, hogy egyelőre csak azokat az állásokat hirdették meg, amelyek biztosan hiányozni fognak, de valószínűleg lesznek még távozók.

A budapesti Madách Imre Gimnázium tavaly ősszel azzal került be a hírekbe, hogy az iskola alapítványa havi nyolcezer forintot kért a tanulók szüleitől, hogy a továbbiakban abból finanszírozhassa a tanárok pluszmunkáját. Nem egyedülálló, hogy az iskolák az alapítványukon keresztül próbálják támogatni a tanárokat: két XII. kerületi iskolában is így egészítették ki a pedagógusok bérét.

A Madách Imre Gimnázium tanárai is részt vettek a tavalyi polgári engedetlenségi akciókban, amiért 21-en kaptak figyelmeztető levelet a Belső-Pesti Tankerületi Központtól. Emiatt tüntetés szerveződött a tankerület épülete elé, amin több százan vettek részt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!