Szerdától nem gyakorolhatja jogköreit a szekszárdi polgármester

2023. június 21. – 13:37

Szerdától nem gyakorolhatja jogköreit a szekszárdi polgármester
Ács Rezső – Fotó: Sóki Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Nem gyakorolhatja tovább jogköreit a szekszárdi polgármester, miután a kormányhivatal jogosnak tartotta a szekszárdi közgyűlés határozatát, amiben menesztették Ács Rezsőt, Szekszárd polgármesterét – írja az atv.hu.

Szerdától már hivatalos, hogy a polgármester nem gyakorolhatja tovább jogköreit, irodáját ki kell üríteni, hivatali kocsiját vissza kell adnia és munkabér sem jár már neki.

Szekszárdon pár hete összeférhetetlenségre hivatkozva a képviselő-testület eltávolította a posztjáról Ácsot. A fideszes városvezető ekkor azt mondta, hogy minden jogi fórumon megtámadja a döntést, akit még a Fidesz helyi frakcióvezetője is lemondásra szólított fel.

Az összeférhetetlenséget Ács egy másik állásával magyarázták: kiderült, hogy 2017-től egy mellékállása is van, az ERÖV Zrt. Stratégiai Tanácsának elnökeként havi 300 ezer forint juttatásban részesül a polgármesteri fizetés mellett. Ács azt állítja, hogy mellékállását soha nem titkolta, az érte kapott juttatást minden évben feltüntette a vagyonnyilatkozatában, és eddig „soha senki nem kifogásolta”. A Teol.hu cikke szerint egy hivatali vizsgálat során az is kiderült nemrég, hogy a polgármester Škoda Superb típusú hivatali autóját Ács felesége a sajátjaként használta, és havi 3-6 ezer kilométert tett meg vele.

Szekszárdon egyébként már régóta tart a huzavona Ács körül. A polgármester több jogkörét már korábban megvonta a Fidesz–KDNP a helyi ellenzékkel együtt. Ács Rezső évek óta idegrendszeri betegséggel küzd, ami korlátozza a mozgásban és a beszédben. A városvezetői feladatait is nehezen tudja így ellátni, de nem volt hajlandó lemondani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!