Megtartották az első köz nélküli közmeghallgatást Gödön a Samsung ügyében

2023. június 21. – 20:54

Megtartották az első köz nélküli közmeghallgatást Gödön a Samsung ügyében
Képünk illusztráció, ilyen nem történet most – Kiabálásba fulladt a CATL akkumulátorgyár környezetvédelmi engedélyezéséről szóló közmeghallgatása 2023. január 20-án – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Június 19-én megtartották az első köz nélküli közmeghallgatást Gödön – írja a Mérce. Arról még áprilisban döntött a kormány, hogy a háborús veszélyhelyzet miatt mostantól „az érintett személyek megjelenése nélkül” is lehet közmeghallgatásokat tartani. Ennek megfelelően azt a szervező mostantól virtuálisan is tarthatja.

A Pest Vármegyei Önkormányzat élt a lehetőséggel, június 19-ére meg is hirdették az első virtuális közmeghallgatást. Erre azért volt szükség, mert Magyarország második legnagyobb gyára, a Samsung aksigyár megint bővül.

A gödi „közmeghallgatáson” a lakosság a véleményét telefonba mondhatta el, ezen belül:

„Kérjük, hogy véleményét maximum 3 percben foglalja össze, ezt követően a hangposta automatikusan megszakítja a hívást. Amennyiben 3 percnél több ideig szeretne véleményt nyilvánítani vagy kérdést feltenni, akkor hívja újra a számot.”

Az ügy előzménye, hogy télen és tavasszal az épülő és bővülő akkumulátorgyárak közmeghallgatásai több helyen botrányba fulladtak. Debrecenben a CATL meghallgatásán például lehazaárulózták a főispánt, és órákon keresztül ordítoztak, majd Gödön a Samsung meghallgatásán elég hasonló történt.

A magyarországi akkumulátorgyártásról szóló cikkeink itt olvashatók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!