Elballagtunk – egy budakalászi iskolában a pályaelhagyó tanárok is tablót készítettek maguknak

2023. június 20. – 16:07

Másolás

Vágólapra másolva

Rendhagyó tabló került a Szentistvántelepi Általános Iskola tanári szobájának falára – írja a budakalasz.hu. A tablón nem a nyolcadik osztályos tanulók képe szerepel, hanem azoké a tanároké, akik most, vagy az elmúlt 1-2 évben hagyták el a pályát.

A lap azt írja, a tabló nem teljes, mert volt, aki szintén „elballagott”, de nem akart felkerülni rá. Így is tizenegyen szerepelnek rajta.

„A tablón szereplő kollégák egytől egyig nagyon szerettek az iskolánkban tanítani. A többség az idei tanév végén hagyja el a közoktatást. Van köztünk olyan is, aki elmegy az iskolából, de nem szeretett volna rákerülni a tablóra. A tablón szereplők között vannak olyanok is, akik az elmúlt 1-2 évben léptek ki. Az ő hiányukat azóta is éreztük” – írta az egyik tanár a Facebookon.

A státusztörvényről – és arról, miért kapta a bosszútörvény elnevezést a törvényt ellenzőktől – itt olvashat bővebben. A törvénytervezet kritikusai szerint a kormányt a közalkalmazotti jogviszony megvonásával, a sztrájkot ellehetetlenítő intézkedésekkel, a véleménynyilvánítás tilalmával csak a bosszú szándéka vezérli. Rendkívüli felmentés okainak lazítása, átvezénylés másik iskolába, elrendelhető helyettesítések növekedése – csak néhány pont, amit a szakszervezetek és a szakmai szervezetek kifogásolnak a javaslatban.

Legutóbb pénteken a Kossuth téren tüntettek ellene, párhuzamosan az elfogadásáról szóló parlamenti vitával. Egy tanár a tüntetésen jelentette be, hogy 31 évnyi tanítás után otthagyja a munkahelyét.

A hétfői kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a kormány nem készül arra, hogy tömegesen hagynák el a pedagógusok a pályát, ha elfogadják a státusztörvényt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!