Suhajda Szilárd felesége könyvet ír a hegymászóról

2023. június 19. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea a hegymászó Facebook-oldalán azt írta, ő maga szeretné befejezni azt a könyvet, aminek az összeállításán még Suhajdával együtt kezdett el dolgozni.

„Az elmúlt évek folyamán benne, bennünk saját igényként, és sokak biztatására felmerült egy könyv megírásának a gondolata. Azt gondoltuk, hogy akkor lesz az egy kerek egész, ha az Everest is szerepel majd a történetben. Szerepel, de nem így…” – írta.

Suhajda Szilárd május 20-án este indult el a Mount Everest csúcstámadására. Az eredeti tervek szerint május 24-én jutott volna fel a 8848 méteres hegy tetejére. Az utolsó jelet aznap este nepáli idő szerint fél nyolc körül kapta a háttércsapat, akkor a Hillary-lépcsőnél, 8795 méter magasan járt. Pénteken mentőcsapat indult érte, de szombatra bebizonyosodott: Suhajda Szilárd nem élte túl a csúcstámadást. A családja azt kérte, ha később meg is találják, hagyják a hegymászó holttestét a Mount Everesten.

„Szilárd már tevékenyen nem fog tudni részt venni az általa már elkezdett könyv befejezésében, de mivel minden szellemi termékének örökösei mi vagyunk Somával, ezért feladatomnak érzem azt, hogy én ezt megtegyem.

Nem ma, nem holnap, de nem is annyira a távoli jövőben mindenképpen sort fogok erre keríteni: Szilárd és az ő méltó emléke megérdemli ezt” – írta a felesége.

Az Everest-mászás jelentőségéről, nehézségeiről ebben és ebben a cikkünkben lehet részletesen olvasni, a serpákról pedig – akik nélkül nincs Everest-mászás – itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!