Lázár János szerint Dézsi Csaba lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Győrben

2023. június 17. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János szerint Dézsi Csaba András lesz a Fidesz győri polgármesterjelöltje 2024-ben – írta meg az Ugytudjuk.hu.

Az építés- és közlekedésügyi miniszter úgy fogalmazott: „A mi politikai közösségünk és Magyarország kormánya hálás azért a professzor úrnak, hogy nehéz helyzetben nem hagyott bennünket cserben, vállalta a megmérettetést, és úgy tűnik, hogy jó polgármestere lett Győr városának, dr. Dézsi Csaba András számíthat a kormányra és a kormány is számít polgármester úrra. A lezárás nem azt jelenti, hogy az együttműködést befejezzük, hanem jelenti az összegzést és egy új korszak nyitányát is. Szeretném elmondani, hogy a polgármester úrral dolgozunk azon, hogy az önkormányzati választásokat követően, amikor ő újra polgármester és én még miniszter vagyok, akkor össze tudjuk tenni mindazt, amit a tárcám munkája és a város együttműködése jelenthet.”

Nemrég Borkai Zsolt, a 2019-ben szexbotrányba keveredett volt győri polgármester is bejelentette, függetlenként indulni szeretne a jövő évi önkormányzati választáson.

Dézsi Csaba nemrég a Telexnek arról beszélt, az ő újraindulásáról Orbán Viktor fog dönteni. „Három éve Győrben egy erkölcsi válsághelyzet alakult ki. Nem azzal foglalkoztam, hogy az elődöm milyen körülmények között távozott, mert rengeteg tennivaló volt. Győr fejlődik, és most a legélhetőbb város Magyarországon” – mondta.

Dézsi arról is beszélt a Telexnek, hogy „abszolút tisztességtelen” kampányra számít. „De nem a mi részünkről” – tette rögtön hozzá. Konkrét támadási módokat nem sorolt, annyit mondott, hogy „az erkölcs nagyon fontos egy ember életében, a kampányok viszont egyre durvábbak. A politikában pedig egyre kevésbé játszik szerepet az erkölcs.”

A győri polgármester úgy fogalmazott, hogy fel van készülve a támadásokra, hozzászokott ahhoz, hogy gyermekkora óta bármit csinál, pozitív és negatív hangok egyaránt kísérik azokat.

Megkérdeztük, hogy „az abszolút tisztességtelen kampányt” Borkaira értette-e, vagy a várható további kihívóira: „Miután fenyegető hangokat hallok nem fideszes körökből, ezért azt gondolom, hogy ezek tisztességtelen emberek, és tisztességtelen kampányt fognak folytatni. Ez csak egy megérzés. És még mindig bízom az ellenkezőjében.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!