Még a turistákat sem engedik be a Parlamentbe pénteken, amikor a státusztörvényt tárgyalják

2023. június 14. – 06:23

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívüli szabályok lépnek életbe az Országgyűlés pénteki rendkívüli ülésén, amit a kormány kezdeményezett. A pedagógusok státusztörvényét és három másik törvényjavaslatot tárgyal a parlament, hogy még a nyáron el tudják fogadni azokat.

A Tanítanék Mozgalom és az Egységes Diákfront péntek délutánra tüntetést szervez a Parlament elé. Azt azonban az Országgyűlés Hivatala külön szabályokkal igyekszik megakadályozni, hogy a pártok vendégeiként vagy akár turistaként bárki bemehessen az Országházba, és megzavarja az ülést.

A DK-s Barkóczi Balázs osztotta meg az Országgyűlés Hivatalának levelét, amelyben arról tájékoztatta Bakos Emil gazdasági és működési főigazgató-helyettes a frakciókat, hogy június 16-án az Országház-látogatás szünetel, és sem az Országházba, sem a Szent György Irodaházba nem lehet napi belépési engedélyt kérni.

Mint a Hvg.hu felidézi, Kövér László tavaly decemberben megbüntette az LMP-frakció tagjait amiatt, hogy beengedték az ülésterembe a Tanítanék Mozgalom aktivistáit, akik a pólójuk hátára írt betűkből a Tanítanék szót rakták ki. A házelnök fél évre megvonta a frakció beléptetési jogát – ez éppen pénteken járna le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!