Félbeszakadt a gödi testületi ülés, mert Kammerer Zoltán elfelejtette leadni a vagyonnyilatkozatát

2023. június 14. – 19:49

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány perccel a kezdés után máris szünetet kellett tartani a gödi testületi ülésen, miután Kammerer Zoltán polgármestert korábbi kihívója figyelmeztette: nem adta le időre vagyonnyilatkozatát.

Az ülés elején Szilágyi László – Kammerer Zoltán korábbi kihívója a gödi polgármester-választáson – arra figyelmeztette a frissen választott városvezetőt, hogy az előírt 30 napon belül nem adta le vagyonnyilatkozatát. A törvény szerint a polgármesterek semmilyen jogkörüket nem gyakorolhatják míg ezen kötelességüknek eleget nem tesznek. Mivel a választás Gödön május 14-én volt, a 30 nap épp kedden járt le. (Az ülésről készült videó sokáig elérhető volt a település hivatalos Facebook-oldalán is, de onnan utólag eltávolították.)

Végül némi tanácstalanság után a távozását épp bejelentő jegyző azt az álláspontot képviselte, hogy Kammerer szerda éjfélig még benyújthatja vagyonnyilatkozatát. Végül kínos csend és tanácskozás után a polgármester pár perces szünetet rendelt el, ami végül félórásra sikeredett.

Kammerer a félórás szünetben leadta hiányzó vagyonnyilatkozatát, így folytatódhatott a testületi ülés.

A jogköreit visszaszerző polgármester röviden annyit mondott, hogy „elnézést, picit elcsúsztam, köszönöm a türelmet”.

A papíron független, valójában a Fidesz által támogatott jelöltként induló Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos májusban nyerte meg az időközi polgármester-választást Gödön. Kammerernek nem ez az első kínosra sikeredett pillanata: első polgármesterként adott interjújáról egész egyszerűen kisétált, mikor az akkumulátorgyárhoz való hozzáállásáról kérdezték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!