Árpa Attila a kokainügyről: Nem foglalkozom vele

2023. június 14. – 14:25

Másolás

Vágólapra másolva

„Kokain a művészek összejövetelén alkotó tevékenységük segítésére” címmel küldött sajtóközleményében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerdán közölte, hogy másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezés fenntartása mellett a védő fellebbezések elutasítását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

A leírás alapján beazonosítható, hogy Árpa Attila ügyéről van szó, a színész-rendezőt februárban első fokon 1,5 millió forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság kábítószer-birtoklás miatt. Az ügyészség most az elsőfokú ítélet súlyosbításáért, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapításáért és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

Megkérdeztük Árpa Attilát, mit gondol erről, azt válaszolta, hogy nem foglalkozik az üggyel.

„Másodfokon megyünk tovább, ugyanarra számítok, mint az elsőfokú ítélet esetén. Nincs új tanú, nincs új bizonyíték, fizikailag nem találtak semmit. A fogyasztásra van bizonyíték”

– mondta Árpa Attila a Telexnek.

Megkérdeztük azt is, mit szól ahhoz az ügyészségi megfogalmazáshoz, hogy „kokain a művészek összejövetelén alkotó tevékenységük segítésére”, de ezt a producer nem kívánta kommentálni. Árpa Attila ügyvédje ezzel kapcsolatban a Telexnek megjegyezte, hogy szokatlannak tartja a közlemény címét, ami szerinte épp azt igazolja, hogy a gyanúsítottak fogyasztottak és nem kereskedtek.

„A közlemény címe pont az ügyészségi álláspontot cáfolja és védencem álláspontját támasztja alá”

– mondta Papp Gábor.

Arra is rákérdeztünk, hogy Árpa valóban német állampolgárságú-e, ahogyan a közleményben szerepel. „Igen, az vagyok, de ennek az ügy szempontjából nincs semmi jelentősége” – válaszolta a színész-producer.

Ahogy arról korábban a Telexen is beszámoltunk, Árpa Attila lakásán 2019-ben razziázott a rendőrség egy pókerparti alatt, ennek az ügye gurult tovább egészen a vádemelésig, amiről itt írtunk korábban. A vádirat szerint a 49 éves férfi 2019. márciusban megbízta két ismerősét, hogy egy bulira vegyenek kábítószert, ők be is szerezték, de a rendőrök elfogták őket. A Fővárosi Főügyészség öt férfi, köztük Árpa Attila ellen emelt vádat, az indítványban mindannyiukra szabadságvesztést kértek, közülük három ember esetében próbaidőre felfüggesztve.

A Fővárosi Törvényszék februárban hozta meg az elsőfokú ítéletet a kábítószer-birtoklási ügyében, a bíróság bűnösnek mondta ki Árpa Attilát és 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották.

Árpa Attila az ügy kirobbanása óta tagadta bűnösségét, tavaly márciusban nem jelent meg a bíróságon, a májusi az első előkészítő ülésen ott volt, de nem ismerte el a bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Az ügyész korábban egy év tíz hónap börtönbüntetést ajánlott, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztenék, amennyiben Árpa bűnösnek vallja magát; ha azonban nem ismeri be a tettét, a legrosszabb forgatókönyv szerint 8 év börtön büntetést szabhatnak ki rá. Árpa nem tett beismerő vallomást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!