Árpa Attila 1,5 millió forintos pénzbüntetést kapott kábítószer-birtoklás miatt

2023. február 6. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Törvényszék ítéletet hozott Árpa Attila kábítószer-birtoklási ügyében, írja a Bors. A másodfokú vádlott színész-rendezőt a bíróság bűnösnek mondta ki és 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották.

Árpa lakásán 2019-ben razziázott a rendőrség egy pókerparti alatt, ennek az ügye gurult tovább egészen a vádemelésig, amiről itt írtunk korábban. A vádirat szerint a 49 éves férfi 2019. márciusban megbízta két ismerősét, hogy egy bulira vegyenek kábítószert, ők be is szerezték, de a rendőrök elfogták őket. A Fővárosi Főügyészség öt férfi, köztük Árpa Attila ellen emelt vádat, az indítványban mindannyiukra szabadságvesztést kértek, közülük három ember esetében próbaidőre felfüggesztve.

Árpa Attila az ügy kirobbanása óta tagadta bűnösségét, tavaly márciusban nem jelent meg a bíróságon, a májusi az első előkészítő ülésen ott volt, de nem ismerte el a bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Az ügyész korábban egy év tíz hónap börtönbüntetést ajánlott, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztenék, ha Árpa bűnösnek vallja magát, ha azonban nem ismeri be a tettét, a legrosszabb forgatókönyv szerint 8 év börtön büntetést szabhatnak ki rá. Árpa nem tett beismerő vallomást.

„Ha elítélnek, akkor természetesen csalódott leszek és fellebbezek. Ha felmentenek, akkor sem fogok pezsgőt nyitni és ünnepelni, mert az úgy nézne ki, mintha megúsztam volna valamit”

– mondta Árpa még a tárgyalás előtt a Ripostnak. Az ítélethirdetés után pedig úgy nyilatkozott a Blikknek:

„Nagyon fontos leszögezni, hogy nem vagyok bűnös: felmentettek az eredeti vád alól, ami kábítószer-kereskedelem, és csak fogyasztásért, birtoklásért ítéltek el. Csak pénzbüntetést kaptam, tehát nem leszek büntetett előéletű. Nem vagyok drogkereskedő, ezt szeretném hangsúlyozni! Nem találtak nálunk kábítószert, a fogyasztást nem tagadtam, de Magyarországon ma a fogyasztás egyenlő a birtoklással. Az is csekély mennyiségű volt, nem Johnny Depp- és Marilyn Manson-féle bulira kell gondolni”.

Árpa Attila nyáron a Rádió 1 reggeli műsorában arról beszélt, állítólagos dílere a fodrásza volt, akinek ő vitte a fájdalomcsillapítót a fájós hátára. Amit Árpa említett, az egy olyan fájdalom- és gyulladáscsillapításra használt gyógyszer, amit lehet granulátumként vagy gélként is vásárolni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!