Schobert Norbi nem fizette be a versenyhivatal negyvenmilliós bírságát

2023. június 12. – 14:18

Másolás

Vágólapra másolva

Schobert Norbi nem fizette be azt a 40 millió forintos bírságot, amit a fogyasztók megtévesztése miatt szabott ki a cégére a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) – írja az Index.

Május elején írtunk arról, hogy a GVH megállapította: a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, többek között a termékek hatásairól, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről. A versenyhivatal akkor azt írta, hogy a vállalkozás együttműködött a hatósággal és elismerte a jogsértést, emiatt 40 millió forintra mérsékelték a bírságot.

Most azonban kiderült, hogy Schobert Norbi cége a harmincnapos határidő lejártával, részletfizetési lehetőség mellett sem fizette meg a pénzbírságot. Már az első részletet sem teljesítették határidőre, ezért a GVH Versenytanácsának el kellett rendelnie a teljes bírságösszeg végrehajtását.

Ezenkívül a cég a magasabb összegű bírság elkerülése érdekében vállalt megfelelési programot sem igazolta határidőben, így a GVH a megfelelési program végrehajtását is elrendelte, a mulasztás súlyossága miatt a maximális, mintegy 23 millió forintos végrehajtási bírság kiszabásával együtt – közölte a GVH az Index megkeresésére.

Schobert Norbi korábban úgy nyilatkozott, hogy szerinte példát akarnak vele statuálni, ezért bírságolták meg. Most az Indexnek azt mondta, hogy szerinte ő együttműködő volt versenyhivatallal, és állítása szerint nem folytatta a fogyasztók megtévesztését, azaz a megfelelési programnak eleget tett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!