Schobert Norbi a 40 milliós bírságról: Példát statuálnak velem

2023. május 7. – 19:48

Másolás

Vágólapra másolva

Schobert Norbi szerint példát akarnak vele statuálni, ezért bírságolta meg 40 millióra a fogyasztók megtévesztése miatt a Norbi Update termékeket forgalmazó cégét a GVH. A Blikknek azt mondta, hogy szerinte nem volt véletlen a mostani vizsgálat, valaki feljelentette. „Valaki vette a fáradságot és több száz, a Norbi Update oldalra feltöltött videót kielemzett és jegyzetelt. Nyilván feljelentett valaki, és ezért indult a vizsgálat.”

A GVH szerint az Update termékeket népszerűsítő videókban megtévesztően állították, hogy a termékek hatására elmúlik a cukorbetegség és a magas vérnyomás, de a termékek összetételéről is megtévesztő információk hangzottak el, például hogy cukormentesek és csökkentett a szénhidráttartalmúak.

Schobert arról beszélt a Blikknek, hogy korábban is indult eljárás a GVH részéről, de a klinikai vizsgálatok eredményei miatt akkor elálltak a büntetéstől. Szerinte most azért büntették meg mégis, mert közben változtak az uniós szabályok, és már nem lehet élettani hatást tulajdonítani olyan terméknek, ami nem gyógyszer.

„Most már egy élelmiszergyártó vagy étrend-kiegészítő gyártó sem utalhat semmilyen élettani hatásra. Ha igen, akkor még nem jelentették fel. Ha este bekapcsolja az ember a tévét, csak gyógyszerreklámot lát, mert mindenre az a jó. Ha fáj a fejed, akkor fájdalomcsillapító, és boldogság lesz. Az mindegy, hogy mitől fáj.” Schobert Norbi a gyógyszerlobbit gyanítja az uniós előírások megváltozása mögött. Korábbi Facebook-posztjában egyébként odáig megy, hogy ugyanez a lobbi áll a Covid elleni vakcinák mögött, és Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász halálát is az oltásnak tulajdonította.

A Blikknek úgy fogalmazott, hogy a vizsgálat „padlóra küldte”, és „innen már nem tud felállni.” Azt is kijelentette, hogy visszavonul, de azt nem részletezte, hogy ez mit jelent a gyakorlatban. Mindenesetre a bulvárlapnak nyilatkozva azt ígérte, hogy ezután „valami másra fog koncentrálni”, és változtatni fog a kommunikációján is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!