Megközelíthetetlenné vált egy Nógrád megyei falu az árvíz miatt

2023. június 9. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

A heves esőzés miatt elárasztotta a víz Nógrád megyét, sorra érkeznek a segélyhívások a katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányító ügyeletére – mondta Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Nagybárkányban kilépett a patak a medréből, és a víz a helyi általános iskola épületét is elöntötte. Az iskola vezetése a diákokat hazaküldte. Kisbágyonban több ház udvarába ömlött be a hirtelen lezúduló eső, míg Bujákon a pincéket árasztotta el a víz.

Szécsényfelfalu az elárasztott utak miatt közúton megközelíthetetlenné vált.

Az Ipolyinfo.hu azt írja, a kiáradt patak alig egy óra alatt öntött el a falut, és két dzsippel szállítják Endrefalváról Szécsényfelfaluba az embereket.

Ecsegen nyolc embernek el kellett hagynia az otthonát, őket ideiglenesen a település könyvtárában szállásolta el a helyi önkormányzat.

A szóvivő tájékoztatása szerint a vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltó egységei több településen homokzsákokat helyeztek ki, elárasztott pincékből szivattyúzták ki a vizet és úttestre dőlt fákat távolítottak el. A vármegye tűzoltói jelenleg is számos helyszínen dolgoznak a káresetek elhárításán – mondta Kapás Márton.

Már csütörtökön is rengeteg helyen pusztított a heves esőzés, és a következő napokban továbbra is sok csapadékra kell számítani. Ebben a cikkben szedtük össze, mit kell tenni, ha elkapja a villámárvíz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!