Rákay Philip elvinné Nagy Ervint egy körre az egyik „aranymercijével”

2023. június 7. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatódott Nagy Ervin és Rákay Philip szóváltása a Facebookon. Ezúttal az egykori zenetévés válaszolt 11 pontban a színész bejegyzésére, vette észre a Hvg.hu.

„Bármekkora formátumú személyiségnek, megkerülhetetlen művésznek is gondolod magad, nem, nem vettelek észre a Haris közben. Mea maxima culpa!”

írta Rákay Philip Nagy Ervinnek.

A 11 pontban a fideszes influenszer azt írta, szerinte kognitív disszonancia, hogy a színész Gőgös Gúnár Gedeonnak és maga alá piszkító csivavának is nevezte egyszerre, de a poszt az Aranybullától a Zámbó Jimmy-filmig sok egyéb témát is érint, majd a végén Rákay Philip azzal zárja: szívesen elviszi Nagy Ervint egy körre valamelyik „aranymercijével”.

Ahogy arról a Telexen is írtunk, Nagy Ervin a Facebookon Dear Kálmán megszólítással, hosszú posztban szólt vissza Rákay Philipnek, miután az kritizálta őt június 2-i posztjában, amiért kiáll a tanárok ügye mellett. A színész azt írta, néhány napja személyesen találkoztak össze a pesti belvárosban, a Haris közben, de szerinte az egykori zenetévés úgy vonult el mellette, mint Gőgös Gúnár Gedeon.

Nagy Ervin már jó ideje kiáll a tanárok ügye mellett. A tavaly márciusi tanársztrájk idején felszólalt a Kossuth téri tüntetésen – ekkor interjút is adott a Telexnek –, de azóta is többször kifejezte szolidaritását a pedagógusokkal. Korábban azt mondta, ez az ügy meghatározza az ország következő harminc évét, továbbá hogy a jobboldal és a baloldal is tudja, hogy ehhez a témához nem nyúlt hozzá, és mindkét oldalnak lelkiismeret-furdalása van emiatt.

Június 1-jén tizenöt városban tüntettek újra az oktatásért és a státusztörvény bevezetése ellen. A „Levegőt” elnevezésű eseményt Molnár Áron „noÁr” és a Tanítanék Mozgalom szervezte. Szerintük ugyanis „a státusztörvény nem a közoktatás minőségének javításáról és az oktatás szabadságának elismeréséről szól, hanem kicsinyes bosszú és hatalomfitogtatás”.

A Belügyminisztérium március 2-án tette közzé a kormány honlapján a pedagógusok és a diákok által „bosszútörvénynek” nevezett státusztörvény tervezetét. A tervezet azért kapta a „bosszútörvény” nevet, mert a kritikusok szerint a kormány ezzel a törvénnyel akar bosszút állni a pedagógusokon és a diákokon.

A státusztörvény javaslatát kedden késő este benyújtották a parlamentnek, előtte a pedagógusok levelet kaptak Pintér Sándor belügyminisztertől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!