Nagy Ervin Rákay Philipnek: Úgy viselkedtél, mint egy csivava, aki a gazdi kezében veszettül csahol

2023. június 6. – 10:08

Másolás

Vágólapra másolva

Dear Kálmán megszólítással, hosszú posztban szólt vissza Rákay Philipnek Nagy Ervin a Facebookon. Rákay június 2-i posztjában kritizálta a színészt, amiért kiáll a tanárok mellett. Nagy Ervin a posztjában azt írja, néhány napja személyesen találkoztak össze a pesti belvárosban, a Haris közben, de akkor írása szerint az egykori zenetévés úgy vonult el mellette, mint Gőgös Gúnár Gedeon. „Úgy viselkedtél, mint az egyszeri csivava, aki a gazdi kezében veszettül csahol, ám mihelyt a flaszter valóságára kerül, ijedtében maga alá piszkít” – írta a tanársztrájk mellett nyilvánosan kiálló színész a posztjában, és utalt a NER-közeli üzletember jelentős vagyonára is:

Nyilván felfoghatatlan számodra a szolidaritás, abból a székből, ahol reggelente eldöntöd, hogy melyik aranyszínű merciddel – mert ugye kettő is van – indulj el naponta milliókért „tanácsot adni”

– írta. Nagy Ervin a státusztörvény elleni tüntetések alatt gázspray-vel lefújt diákok ügyével kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy szerinte „Párizsban már égne az egész város”, erre Rákay Philip a Facebookon „politikai blöffakció”-nak nevezte a tüntetést:

„Amikor pedig a párizsi városfelgyújtásról ábrándozol, csak halkan jegyzem meg, hogy az ottani rohamrendőrök nem gázspray fröccsöt fújkálnak ám a levegőbe, hanem rommá verik az illegálisan tüntikézőket. Na, például ez is egy óriási különbség Párizs és Budapest között…Ha mégis mindenképpen oda vágysz, nem tartóztatunk! Schilling és Sárosdi nevű kollégáid is gigantikus karriert futottak be arrafelé: árufeltöltők egy helyi kisboltban. Sok szerencsét!”

– írta a fideszes influenszer.

Nagy Ervin a tavaly márciusi tanársztrájk idején a Kossuth téri tüntetésen szólalt fel, és adott interjút a Telexnek, de azóta is többször kiállt a tanárok ügye mellett. Korábban azt mondta, ez az ügy a következő harminc évét határozza majd meg az országnak, és hogy a jobboldal és a baloldal is tudja, hogy ehhez a témához nem nyúlt hozzá, és mindkét oldalnak lelkiismeret-furdalása van emiatt.

Június elsején tizenöt városban tüntettek újra az oktatásért és a státusztörvény bevezetése ellen. A „Levegőt” elnevezésű eseményt Molnár Áron „noÁr” és a Tanítanék Mozgalom szervezi. Szerintük ugyanis „a státusztörvény nem a közoktatás minőségének javításáról és az oktatás szabadságának elismeréséről szól, hanem kicsinyes bosszú és hatalomfitogtatás”.

A Belügyminisztérium március 2-án tette közzé a kormány honlapján a pedagógusok és a diákok által „bosszútörvénynek” nevezett státusztörvény tervezetét. A törvénytervezet azért kapta a „bosszútörvény” nevet, mert a kritikusok szerint a kormány ezzel a törvénnyel akar bosszút állni a pedagógusokon és a diákokon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!