Megbírságolták az Origo kiadóját, mert elrejtették a címlapjukon a bocsánatkérést

2023. május 24. – 05:39

Másolás

Vágólapra másolva

Egyaránt 200-200 ezer forintra büntette a bíróság az Origo kiadóját, a Mediaworks Hungary Zrt.-t, valamint annak ügyvezetőjét, Kálmán Erikát, mivel a lap nem úgy közölte a Donáth Annának címzett bocsánatkérést, ahogy azt korábban elrendelték – számolt be a Momentum közleményében.

Donáth Anna korábban pert nyert több kormányközeli médium, köztük a TV2 és az Origo ellen is. A bíróság ekkor kötelezte őket, hogy nyilvánosan kérjenek bocsánatot a Momentum politikusától, amiért valótlanságokat állítottak róla. Erre az Origo sokáig nem volt hajlandó, így a politikus végrehajtást indított ellenük, ezután már megjelent a bocsánatkérés, de nem abban a formában, ahogy kellett volna.

Az ítélet szerint az Origo kezdőoldalán a reggel 8:00 és 10:00 óra közötti hírfolyamban, a címoldali cikkek betűtípusával és betűméretével megegyező betűvel kellett volna közzétennie a bocsánatkérést. Mivel ez nem teljesült, újra a bírósághoz fordultak. Mint kiderült:

„A bocsánatkérés Donáth Annától” szöveget úgy helyezték el a címlapon, hogy az legörgetés nélkül nem jelent meg az olvasók előtt.

Hozzáteszik, hogy „a jogi képviselőnek percekbe telt, mire a képbe belenagyítva egyáltalán megtalálta a teljesítésként elfogadni kért szöveget” – fogalmaz a határozat. Az érintett politikus, Donáth Anna azt írta, hogy kíváncsi arra, hogy az Origóban „meddig próbálnak úgy tenni, mintha a törvények felett állnának”. Jelezte, hogy amennyiben nem teljesül a kötelezettség, addig a bíróság többször is kiszabhat 500 ezer forintig terjedő pénzbírságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!