Donáth Anna első fokon pert nyert a kormánysajtó ellen

2022. július 7. – 17:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A bíróság első fokon igazat adott Donáth Anna momentumos politikusnak abban a perben, amit a kormánymédia több újságja ellen indított – közölte a párt csütörtökön. Donáth Annáról 2019 augusztusában kezdtek el megjelenni olyan cikkek a Fidesz-közeli sajtóban, amelyek szerint az apja munkahelyén egy lányt zaklathatott.

A Momentum EP-képviselője tagadta a vádakat, és pert indított a lapok ellen. 2020-ban az összes általa indított sajtó-helyreigazítási pert megnyerte, most két évvel később a személyiségi jogi perben is neki ítélt a bíróság első fokon.

A friss ítélet szerint a portáloknak el kell távolítaniuk az összes olyan cikket, amiben valótlanul zaklatónak állították be Donáth Annát. Emellett bocsánatkérő közleményt is közzé kell tenniük, a TV2 Tények című műsorában pedig be is kell olvasni, hogy valótlanságot állítottak.

Donáth Anna az ítélet kapcsán elmondta: már a bíróság szerint is egyértelmű, hogy a TV2, az Origo és a Ripost a hatalom politikai fegyvere. A momentumos EP-képviselő szerint ebből is látszik, hogy a hazug lejáratás vált a rendszer egyik legfontosabb elemévé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!