Donáth Anna végrehajtókat küldött a TV2-re, az Origóra és a Ripostra

2023. február 27. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Végrehajtókat küldtem a propagandára, mert nem hajtották végre a bírósági ítéletet a kiszabott határidőn belül – írja Facebook-oldalán Donáth Anna, a Momentum politikusa. Donáth felsorolta, mikkel maradtak adósok: „el kellett volna tüntetniük az engem rágalmazó anyagaikat az oldalaikról”, bocsánatot kellett volna kérniük a hazugságaikért, valamint „összesen 4 millió forint sérelemdíjat is fizetniük kell, amit hasznos társadalmi célokra szánok”.

Donáth három szerkesztőséget és kiadót nevezett meg, amelyeket végrehajtók keresnek meg az alábbi okokból:

  • TV2: kötelezzék a büntetés megfizetésére, a rágalmazó anyagok eltávolítására, és arra, hogy bocsánatkérő közleményt olvassanak be az esti Tényekben;
  • Origo: nem távolították el a hazugságokat, és bocsánatkérést sem tettek közzé a bíróság által megszabott határidőn belül;
  • Ripostot kiadó Mediaworks Hungary: sem távolították el a hazugságokat, és bocsánatkérést sem tettek közzé a bíróság által megszabott határidőn belül.

Donáth Anna a poszt végén megjegyzi: „túlságosan elkényelmesedtek a rendszer kiszolgálói ebben az országban, és azt hiszik, hogy sérthetetlenek”.

A politikus február 14-én nyert jogerősen pert személyiségi jogai megsértése miatt a felsorolt három kormánypárti propagandamédia ellen. A párt akkori közleménye szerint Donáth Anna korábban az összes sajtó-helyreigazítási pert megnyerte, amit a propaganda ellen indított, most pedig a személyiségi jogi perben is neki ítélt a bíróság. A bíróság döntése értelmében a szerkesztőségeknek el kell távolítaniuk az összes olyan cikket, amiben valótlanul állították, hogy Donáth Anna egy lányt zaklatott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!