Bocsánatot kért Donáth Annától az Origo

2023. március 4. – 10:22

Másolás

Vágólapra másolva

Bocsánatkérés Donáth Annától – szúrhatják ki az Origo szemfülesebb olvasói a lap címlapján. Az Origo valótlanul állította, hogy a Momentum politikusa zaklatott egy kiskorú lányt, ezért most többek közt bocsánatot is kellett kérniük.

Az Origo azután kényszerült bocsánatkérésre miután jogerős bírósági ítélet állapította meg, hogy valótlanságot állítottak Donáth Annáról még 2019-ben. Mivel az ítéletet sokáig nem teljesítették, Donáth Anna a héten már végrehajtókat is küldött. A politikus korábbi beszámolója alapján a február 14-ei ítéletben foglaltak szerint törölniük kell a valótlanságot állító cikket, bocsánatot kell kérniük és a négymilliós sérelemdíjat is fizetniük kell.

Az Origón kívül a TV2 és a Ripostot kiadó Mediaworks ellen is ugyanebben a témában nyert pert Donáth, ezért végrehajtókat hozzájuk is küldött. Az Origo most eleget tett a bírósági döntésnek. A TV2 és a Ripost oldalain Donáth Anna nevére rákeresve egyelőre nem találni hasonló bocsánatkérést.

Az utóbbi időben sorra nyerik ellenzéki politikus a személyiségi jogi pereket a kormányhoz közel álló médiumok ellen. A Media1 arról számolt be, hogy

Hadházy Ákos 12 kormányközeli sajtótermék ellen nyert pert az elmúlt napokban.

Elmarasztalták a PestiSrácokat, a 888-at, a Ripostot, a Nool.hu-t, az Sonline-t, a Kisalföld.hu-t, a Feol.hu-t, a Szoljon.hu-t, a Kemma.hu-t, a Borsonline.hu-t, a baon.hu-t és a beol.hu-t is. A felsorolt lapok úgy illették súlyos rágalmakkal a független országgyűlési képviselőt, hogy a megjelent állítások egytől-egyig hazugságok voltak. A megyei lapok például az azonos címmel lehozott „Hadházy sanyargatta az apámat” című cikkükben terjesztett valótlanságok miatt kapták az elmarasztalást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!