Pert nyert a főváros ellen az a volt városházi dolgozó, akit az ateista véleménye miatt menesztettek

2023. május 15. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét pert nyert volt munkáltatójával szemben Békés Gáspár, akinek 2021 elején azután szűnt meg a munkaviszonya a Főpolgármesteri Hivatalban – ahol akkor még próbaidőn volt –, hogy megosztott egy, a miniszter esetleges bebörtönzéséről szóló Varga Judit-mémet, valamint előkerült egy korábbi blogposztja, amiben azt írta, hogy szíve szerint betiltatná a gyerekek megkeresztelését.

Békés akkor „pánikszerű reakció keretében született politikai döntésnek nevezte” azt, hogy a városvezetés az elbocsátásáról határozott, és jogi lépéseket ígért. Tavaly júniusban első fokon meg is nyerte a volt munkahelye ellen indított pert, de akkor a városháza fellebbezett. Most viszont, úgy tűnik, pont került az ügy végére.

Békés a Facebookon jelentette be: újabb pert nyert a fővárossal szemben. Felidézte, hogy a tavalyi elsőfokú ítélet után másodfokon „egyetlen pont kivételével” mindenben neki adtak igazat, „viszont úgy ítélték meg, hogy az elsőfok nem vizsgálta meg elég alaposan, hogy magatartásom alkalmas volt-e a munkáltató jó hírnevének, a jó közigazgatásba vetett bizalomnak, valamint a közszolgálat céljának veszélyeztetésére”. Így akkor végül az elsőfokú ítéletet részben hatályon kívül helyezték, és új eljárást rendeltek el.

Ebben a megismételt elsőfokú eljárásban Békés posztja szerint „a bíróság kimondta, hogy véleményemnek semmi köze nem volt munkavégzésemhez”, ráadásul egyébként sem volt vezető pozícióban, „így nem volt alkalmas arra, hogy a közbizalmat csökkentse”. A posztban ara is kitér, hogy főváros ismét fellebbezett, „azonban információim szerint a jogvesztő határidőn kívül”, vagyis a várakozásai szerint hamarosan jogerőre emelkedik az ítélet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!