Kormánybiztost kapnak az orosz–ukrán háború elől Magyarországra menekülők

2023. május 15. – 23:09

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz–ukrán háború elől Magyarországra menekülő személyekért felelős kormánybiztossá nevezték ki Pál Norbertet, olvasható a május 15-ei Magyar Közlönyben.

A két évre megbízott Pálnak segítenie kell az Ukrajnából érkezők elhelyezését, közreműködik a menekülőkkel kapcsolatos kormányzati döntések előkészítésében, együttműködik a közigazgatás-szervezésért felelős miniszterrel a háború elől menekülő személyeket érintő hatósági feladatok ellátásában, valamint javaslatot tesz a Kormány számára a háború elől menekülő személyek szükség szerinti munkavállalási, iskoláztatási, szociális, lakhatási kérdéseihez kapcsolódó jogalkotói és egyéb döntést igénylő feladatok vonatkozásában.

A kormánybiztos ezen felül a menekülők tájékoztatásáért is felelős, és együttműködik a kapcsolódó feladatok ellátásáért felelős minisztériumokkal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósággal, a magyarországi és nemzetközi humanitárius segítségnyújtó szervezetekkel, továbbá a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó szervezetekkel.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknekaz angolul olvasó ismerőseinek!

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!