Hamarosan vallomást tesz a rendőrségen az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiatal

2023. május 10. – 06:22

Másolás

Vágólapra másolva

Egy virtuális térben elkészítette egykori általános iskolájának másolatát az a miskolci fiatal, akit a TEK fogott el még áprilisban, írja a Blikk. A fiú ezután ott – szintén virtuálisan – berontott és rálőtt mindenkire, akit csak látott. A 17 éves fiatal a TEK szerint fegyvert akart venni, iskolai lövöldözést tervezett, és a gyanú szerint ötven diáktársát akarta megölni, majd öngyilkos lett volna. A játékot informatikus szakértők meg is találhatták.

„Valóban vannak olyan, a nyomozó hatóság kezében lévő információk, amelyeket kár lenne tagadni. Ügyfelemmel egyeztetve arra jutottunk, hogy nemsokára vallomást tesz a rendőrségen. Ami már most teljesen biztos: tagadja majd, hogy a mészárlást ténylegesen végre akarta hajtani” – mondta a lapnak dr. Lichy József, a fiatal ügyvédje.

„Az tényszerűen igaz, hogy az interneten messze ment, de ez nem azt jelenti, hogy a való életben is képes lett volna a fantáziáját tettekre váltani” – fűzte hozzá az ügyvéd.

Április elején a TEK kapcsolta le a miskolci tinit, aki fegyvert akart venni. Később kiderült, hogy iskolai lövöldözést tervezett, a gyanú szerint ötven diáktársát akarta volna megölni, és magával is végezni akart. B. Leventét elfogása után nevelőintézetbe vitték, ahol meg akarta ölni magát, de az öngyilkossági kísérlet nem sikerült. A fiú anyja korábban azt mondta, fia egy visszahúzódó, szerény, magának való gyerek, akinek a legjobb barátja a kutyája, beilleszkedési zavarral küzdött, sok probléma volt vele. A fiút az elsődleges elmeorvosi vizsgálat alapján beszámíthatónak találták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!