„A gyerekemet kiskorától érdekelték a fegyverek” – mondta az iskolai lövöldözést tervező miskolci tini édesanyja

2023. április 5. – 05:41

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem vagyok elvakult, abszolút megértem, hogy aki hallja vagy olvassa, hogy a fiam miket írt, elborzad. Én is ezt tenném, ha nem az én fiamról lenne szó (…) Egy nagyon különleges gyerek a fiam, sosem volt átlagos. Bármi is történt, én az édesanyja vagyok, és maradok, amíg csak élek. Most az a dolgom, hogy mellette legyek és segítsem ebben a nagyon nehéz helyzetben. Akikben pedig ijedtséget, félelmet keltett, azoktól elnézést kérek az ő nevében is”

– mondta a Blikknek annak a 17 éves miskolci fiúnak az édesanyja, aki a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerint fegyvert akart venni, iskolai lövöldözést tervezett, 50 diáktársát akarta volna megölni, majd öngyilkos lenni.

A Miskolci Járásbíróság korábban elrendelte a fiatalkorú letartóztatását. A fiú a kihallgatásán tagadta, hogy embert akart volna ölni, és azt is, hogy fegyvert akart volna szerezni – nyilatkozta korábban a Blikknek Jogg Zsolt szóvivő.

Az iskolai lövöldözésre készülő fiú édesanyja szerint fia egy visszahúzódó, szerény, magának való gyerek, akinek a legjobb barátja a kutyája, beilleszkedési zavarral küzdött, sok probléma volt vele. Nagyszülei halála után depressziót diagnosztizáltak nála. Egy éve gyógyszert is szedett, illetve magántanuló lett.

Ám édesanyja szerint soha nem merült fel, még a szakemberekben sem, hogy agresszív, vagy másokra veszélyes lenne.

Egy pofont nem adott még életében senkinek: „Előbb bántaná önmagát, mint ártatlan idegeneket.” Édesanyja azt mondta a Blikknek, hogy a gyerekét kiskorától érdekelték a fegyverek, imádta a lövöldözős videójátékokat, a netes világba menekült. Ő napközben dolgozott, így a fiú mindig egyedül volt otthon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!